Defender, antivirusul care face parte de mai mulţi ani din Windows, va fi disponibil în curând şi pe platformele mobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft a anunţat că lucrează la versiuni mobile ale antivirusul său, care vor funcţiona pe cele mai important platforme mobile la ora actuală, Android şi iOS.

Lansarea pe platformele mobile face parte din planul Microsoft de a-şi duce soluţia de securitate şi pe alte platforme în afară de Windows. Anul trecut Microsoft a început să testeze o versiune pentru Mac, iar acum a anunţat că lucrează şi la o variantă pentru Linux.

Pentru a exprima aceste planuri, Microsoft a decis recent să-şi redenumească soluţia de securitate din Windows Defender în Microsoft Defender.

În ceea ce priveşte versiunile de smartphone, nu au fost oferite informaţii cu privire la funcţiile pe care acestea le vor îndeplini. Microsoft a spus doar că un accent important va fi pus pe protejarea angajaţilor împotriva tentativelor de phishing, ca principal instrument al hackerilor în accesarea reţelelor de enterprise.

Va fi interesant de văzut ce formă va lua Windows Defender pe platformele mobile şi mai ales pe iOS, acolo unde se ştie că Apple nu permite aplicaţiilor să realizeze scanări.

Este posibil ca Windows Defender pentru dispozitivele mobile să fie oferit doar companiilor, nu şi utilizatorilor obişnuiţi.

O primă prezentare a acestei soluţii va fi realizată săptămâna viitoare, în cadrul unei conferinţe de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.