Cel mai nou serviciu Microsoft, Windows 365, este o versiune a propriului sistem de operare, care rulează în cloud şi este orientat către companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft a anunţat Windows 365, o versiune de a sistemului de operare care rulează în cloud şi poate fi accesat, prin streaming, din Windows 10 şi Windows 11.

Windows 365 va putea fi accesat din orice browser modern, printr-o conexiune Remote Desktop realizată cu aplicaţia Remote Desktop Connection din Windows.

Microsoft spune că Windows 365 se va încărca instant şi va oferi companiilor posibilitatea de a pune la dispoziţia angajaţilor un sistem de operare identic, cu aceleaşi aplicaţii instalate, care poate fi accesat de oriunde.

Vor exista două versiuni: Business şi Enterprise. Acestea vor fi disponibile în 12 configuraţii care variază de la un procesor cu un singur nucleu, 2GB RAM şi 64 GB stocare, pâna la un procesor cu 8 nuclee, 32GB RAM şi 512GB stocare.

Gigantul american mai promite că firmele vor putea crea un sistem, pe care să-l aloce unui angajat, în doar câteva minute, uitând de grija întreţinerii propriului hardware.

Serviciul va fi lansat pe 2 august şi va fi disponibil doar pentru companii, pe baza unui abonament lunar plătit pentru fiecare angajat. Nu a fost anunţat, deocamdată, preţul abonamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.