Microsoft a redevenit vineri a doua cea mai valoroasă companie americană, după rezultatele trimestriale dezamăgitoare raportate de Amazon.com, care au şters 65 de miliarde de dolari din capitalizarea retailerului online, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe primul loc se află Apple, cu o capitalizare bursieră de peste 1.000 de miliarde de dolari, după ce a trecut de acest prag în septembrie.

Între sfârşitul anului 1998 şi începutul anilor 2000, Microsoft a avut cea mai mare capitalizare de piaţă de pe Wall Street, înaintea de spargerea bulei dot-com.

Acţiunile Amazon au scăzut cu 7%, cel mai mult în ultimii aproape trei ani din cauza estimărilor sub aşteptările analiştilor referitoare la sezonul sărbătorilor de iarnă, amplificând temerile că cele mai valoroase companii de tehnologie încep să fie concurate mai puternic.

Titlurile Microsoft au scăzut modest, cu 1,1%, în contextul declinuui generalizat al acţiunilor din sectorul tehnologiei, care a fost provocat şi de rezultatele trimestriale sub aşteptări ale Alphabet, compania mamă a Google.

Microsoft a înregistrat vineri o capitalizare de piaţă de 823 de miliarde de dolari, iar Amazon de 805 miliarde de dolari.

Chiar dacă a scăzut puternic în această săptămână, capitalizarea Amazon este cu 40% mai ridicată faţă de începutul anului.

Ţinta medie de preţ a analiştilor pentru acţiunile Microsoft evaluează compania la 963 de miliarde de dolari, iar în cazul Amazon la 1.068 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.