Toate programele de recompense pentru cei care descoperă şi raportează probleme de securitate ale produselor Microsoft au însumat în ultimul an premii cu o valoare totală de 13,6 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft derulează 17 programe de securitate, care îi recompensează cu bani pe cei care descoperă vulnerabilităţi în produsele companiei şi le raportează. Aceste programe au cumulat premii de 13,6 milioane de dolari în perioada 1 iulie 2020 - 30 iunie 2021, puţin sub cele 13,7 milioane de dolari din anul anterior.

S-au calificat pentru recompense 1.261 de bug-uri, raportate de 341 de experţii în securitate, iar cea mai mare recompensă, acordată pentru o problemă a sistemului de virtualizare Hyper-V, a fost de 200.000 de dolari.

Cei mai mulţi participanţi au fost din Statele Unite, China şi Israel, iar valoarea medie a recompenselor a fost de 10.000.

Luna viitoare, compania americană va decerna şi un premiu, pentru cel mai valoros cercetător în securitate din acest an.

Microsoft este compania care plăteşte cele mai mari recompense pentru programele de securitate, însă, chiar şi aşa, experţii critică gigantul american pentru că nu are programe pentru toate produsele sale importante, precum cele din suita Office sau serverele de enterprise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.