Microsoft a investit o sumă nedezvăluită în Builder.ai, un startup care ajută companiile să realizeze aplicaţii fără nicio experienţă de codare, dublându-şi eforturile în domeniul inteligenţei artificiale, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondată în 2017, cu sediul la Londra, Builder.ai se încadrează în tabăra startupurilor care produc aşa-numitele platforme ”no-code” şi ”low-code”.

Software-ul său permite oricui, de la artiştii care nu se pricep la tehnologie care doresc să-şi vândă munca online şi până la profesionişti în proiectare cu experienţă limitată în programare să dezvolte şi să gestioneze aplicaţii.

Printr-un parteneriat strategic, Microsoft intenţionează să integreze propriul asistent AI al Builder.ai, Natasha, în software-ul său video şi de chat Teams, pentru a le permite clienţilor să creeze aplicaţii de afaceri în cadrul platformei.

Builder.ai va îmbunătăţi, de asemenea, Natasha, utilizând algoritmii AI ai Microsoft pentru a-l face să sune mai uman, a spus compania.

Colaborarea va oferi Builder.ai şi clienţilor săi acces la suita Microsoft Azure de instrumente cloud, inclusiv un set de servicii AI pe care le oferă printr-o legătură cu startup-ul american OpenAI, a spus Builder.ai.

Dezvoltatorii de pe platforma Microsoft Azure vor putea, de asemenea, să acceseze reţeaua de experţi a Builder.ai, a adăugat acesta.

”Suntem cu toţii convinşi că viitorul software-ului va fi acolo unde clientul nu trebuie să fie tehnic”, a declarat Duggal pentru CNBC într-un interviu.

”Ceea ce facem cu adevărat este să aducem împreună o lume în care clienţii sunt capabili să creeze software, să ruleze software, să găzduiască software.”

”Pentru Microsoft, atrage nu numai un client nou-nouţ care a devenit nativ digital, ci şi cineva care vine pe Azure Cloud, unde acea construcţie a software-ului foloseşte părţile de bază ale pachetului Microsoft, precum şi pachetul Builder. Deci, cred că, din această perspectivă, este într-adevăr destul de holistic. Şi misiunea este într-adevăr de a împuternici următoarele 100 de milioane de aplicaţii software”, a declarat Jon Tinter, vicepreşedinte corporativ pentru dezvoltare de afaceri la Microsoft.

Tinter a spus că acordul a marcat ”o extensie a misiunii noastre de a da puterea fiecărei persoane şi fiecărei organizaţii de pe planetă să realizeze mai mult”.

”Vedem că Builder.ai creează o categorie complet nouă, care dă puterea tuturor să devină dezvoltator, iar noua noastră colaborare mai profundă alimentată de Azure AI va aduce puterea combinată a ambelor companii afacerilor din întreaga lume”, a spus Tinter într-un comunicat.

Builder.ai şi Microsoft au refuzat să dezvăluie termenii financiari ai tranzacţiei.

Microsoft şi-a extins masiv investiţiile în AI în ultima vreme, investind 13 miliarde de dolari în OpenAI, compania din spatele popularului chatbot AI ChatGPT şi încorporând software-ul de procesare a limbajului AI al companiei în motorul său de căutare Bing şi în aplicaţiile de productivitate Office.

Acordul semnifică o nouă ofertă a Microsoft de a-şi intensifica eforturile în domeniul inteligenţei artificiale, care a devenit un obiectiv cheie pentru companie, deoarece caută să devină un lider în tehnologie şi să concureze mai agresiv gigantul tehnologiei Google în serviciile de căutare.

Compania deţinută de Alphabet a făcut investiţii proprii în AI, căutând să facă entităţile digitale mai conversaţionale şi mai asemănătoare cu umanitatea cu modelul său de procesare a limbajului LaMDA şi lansând un rival pentru ChatGPT numit Bard.

Microsoft oferă deja propria sa suită de instrumente de dezvoltare a aplicaţiilor fără cod. Cu Builder.ai, speră să-şi extindă expertiza în acest domeniu.

O componentă critică a acordului pentru Builder.ai este susţinerea celei de-a doua cele mai valoroase companii de tehnologie din lume, a spus Duggal.

”Dacă vă imaginaţi că vom merge să vorbim cu marile întreprinderi... cine ne va întreba despre competenţă în acel moment? Îţi oferă o pârghie uriaşă de la [strategie] de introducere pe piaţă, care în sine aduce beneficii ambilor parteneri” a spus Duggal pentru CNBC.

Builder.ai a strâns o finanţare de 195 de milioane de dolari până în prezent, potrivit datelor Crunchbase.

Este unul dintre numeroasele startup-uri care au beneficiat în ultima vreme de interesul reînnoit al investitorilor pentru tehnologia AI.

În acelaşi timp, progresele în tehnologie au dus la îngrijorarea cercetătorilor că aceasta devine prea puternică.

În martie, un grup de grei ai sectorului tehnologic, inclusiv Elon Musk şi cofondatorul Apple Steve Wozniak, au scris o scrisoare deschisă în care solicită un moratoriu de şase luni asupra dezvoltării AI mai puternice decât GPT-4, cel mai recent model de limbaj mare al OpenAI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.