Deşi adevăratul metavers este încă departe de a deveni realitate, Meta crede că poate deja să profite de interesul oamenilor, vânzându-le obiecte digitale, precum haine, cu bani reali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meta anunţă Avatars Store, un magazin de produse digitale, care va fi disponibil pe toate platformele sociale ale companiei - Facebook, Messenger şi Instagram - cu excepţia WhatsApp, care scapă de acest „privilegiu”.

Avatars Store va fi un magazin din care oamenii vor putea să cumpere produse digitale pentru avatarul virtual pe care-l vor folosi în metavers. Primele produse disponibile în acest magazin vor fi hainele.

Vor exista, bineînţeles, haine digitale „de firmă”, ale unor branduri printre care se vor număra Prada, Balenciaga şi Thom Browne, cu promisiunea că numărul brandurilor disponibile va creşte rapid.

Nu se ştie, deocamdată, când va fi lansat exact Avatars Store şi nici ce preţuri vor avea hainele - dacă vor avea preţuri de microtranzacţii, de haine reale sau undeva între.

Cert este că multor branduri le surâde ideea de a scoate bani din bunuri virtuale. Fortnite are deja teme Balenciaga pentru caracterele din joc, iar în Roblox există magazinul virtual Gucci Town.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.