Metaversul ar putea contribui cu până la 760 de miliarde de dolari, sau aproximativ 2,4%, la produsul intern brut (PIB) anual al SUA, până în 2035, potrivit unui studiu comandat de proprietarul Facebook, Meta Platforms, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conceptul de metavers include tehnologii de realitate augmentată şi virtuală care permit utilizatorilor să se cufunde într-o lume virtuală sau să suprapună informaţii digitale pe imagini din lumea reală, potrivit raportului firmei de consultanţă Deloitte.

Câştigurile economice pot veni din utilizarea tehnologiilor în sectoarele de apărare, medical şi de producţie, plus cazuri de utilizare a divertismentului, cum ar fi jocurile video şi comunicaţiile, se arată în raport.

Gigantul reţelelor sociale Meta, care şi-a orientat atenţia asupra construirii de tehnologii metaverse în 2021, a estimat că tehnologia va înlocui în cele din urmă mobilul, ca principală platformă de calcul.

Investitorii au pus sub semnul întrebării investiţiile mari ale Meta în proiectul său metavers, fiind sceptici cu privire la rentabilitate într-un moment în care o scădere a sectorului de publicitate a presat creşterea veniturilor companiei.

Într-un raport separat, Meta a spus că Uniunea Europeană ar putea avea o oportunitate economică crescută, de până la 489 de miliarde de euro (538,29 miliarde de dolari) în PIB-ul anual, până în 2035, sau aproximativ 1,3%-2,4% din PIB-ul său total.

Metaversul ar putea contribui între 45,3 miliarde dolari canadieni (33,88 miliarde USD) şi 85,5 miliarde de dolari candieni la PIB-ul anual al Canadei, până în 2035, a spus Deloitte.

Proiecţiile regionale urmează unui raport de impact economic global pe care Meta l-a comandat companiei de consultanţă Analysis Group anul trecut, care estima că adoptarea metaversului ar contribui cu 3.010 miliarde de dolari până în 2031.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.