Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a debutat astăzi, 29 august, pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. Listarea companiei a fost precedată de o ofertă publică iniţială, derulată în perioada 20 iulie – 2 august în urma căreia compania a atras 14 milioane de lei de la investitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a debutat astăzi, 29 august, pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile Meta Estate Trust se tranzacţionează sub simbolul bursier MET”, anunţă comopania.

Listarea companiei a fost precedată de o ofertă publică iniţială, derulată în perioada 20 iulie – 2 august în urma căreia compania a atras 14 milioane de lei de la investitori.

„Ne bucurăm să avem începând de astăzi un nou emitent la Bursa de Valori Bucureşti. Meta Estate Trust este a 11-a companie care se listează pe piaţa AeRO de la începutul acestui an. Îi felicit pentru decizia de atragere de finanţare prin intermediul pieţei de capital pentru a-şi pune în aplicare planurile de dezvoltare a companiei. Totodată, listarea holdingului Meta Estate Trust consolidează prezenţa sectorului imobiliar la bursă”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Meta Estate Trust a desfăşurat oferta publică de vânzare în perioada 20 iulie – 2 august, în urma căreia  compania a atras suma de 14 milioane de lei. Capitalul social subscris şi vărsat al companiei este de 87 milioane lei, divizat în 75,7 milioane acţiuni ordinare  reprezentând 87,1% din capitalul social total şi 11,2 milioane acţiuni preferenţiale, fără drept de vot, reprezentând 12,9 % din capitalul social total.

“Astăzi, 29 august 2022, este o zi foarte importantă pentru echipa şi acţionarii Meta Estate Trust. Odată cu listarea acţiunilor MET pe piaţa AeRO, la puţin peste un an de la înfiinţare, facem încă un pas în dezvoltarea companiei, continuând drumul spre ţintele propuse: transferul pe piaţa principală a BVB şi atingerea unui volum de active de 100 milioane euro. Avem un model de business care ne diferenţiază de alţi emitenţi listaţi şi suntem bucuroşi că ne îndeplinim misiunea asumată de a democratiza investiţiile imobiliare. Am creat premisele ca investitorii să devină parteneri de lungă durată şi vom folosi mecanismele pieţei de capital pentru a aduce plus valoare acţionarilor. Astfel, în urma deciziei Adunării Generale a Acţionarilor din aprilie, intenţionăm să lansăm două emisiuni de obligaţiuni în trimestrul IV al acestui an”, a declarat Eugen Voicu, preşedinte al CA Meta Estate Trust.

Compania estimează noi investiţii în active de peste 15 milioane de euro.

“Strategia companiei până la finalul acestui an este de diversificare prin extinderea prezenţei şi pe alte segmente de real estate şi estimăm noi investiţii în active de peste 15 milioane de euro. Un alt obiectiv este realizarea unei comunicări foarte bune cu investitorii şi menţinerea unor standarde de guvernanţă corporativă la cel mai înalt nivel. În acelaşi timp, vom acorda mare atenţie lichidităţii şi creşterii capitalizării companiei”, a precizat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

De la înfiinţare şi până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 17 milioane de euro în 22 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 5 dintre acestea.

“Prin listarea Meta Estate Trust am finalizat cea mai mare ofertă publică iniţială derulată în anul 2022, realizare ce ne bucură cu atât mai mult cu cât contextul de piaţă este unul dificil şi marcat de incertitudini, atât din punct de vedere macroeconomic, cât şi din punct de vedere al contextului geopolitic. Am observat un interes crescut al investitorilor pentru acţiunile Meta Estate Trust ceea ce reprezintă încă o confirmare a faptului că modelele de business inovative au capacitatea de a atrage finanţarea prin intermediul pieţei de capital, iar reprezentativitatea sectorului imobiliar la BVB creşte prin această nouă listare, granularilitatea fiind unul dintre avantajele majore ale unei astfel de investiţii”, a declarat Răzvan Raţ, director general Adjunct BRK Financial Group.

Meta Estate Trust, companie fondată de un grup de antreprenori români cu experienţă în piaţa de capital şi cea de real estate, şi-a început activitatea în urmă cu puţin peste un an. Modelul de business presupune investiţii în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotaţie a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidenţial urban mare. Compania a derulat două plasamente private şi o ofertă publică de vânzare de acţiuni, în urma cărora  capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.