Giganţii Meta şi Microsoft şi-au dat mâna pentru ca mai multe produse Microsoft să fie disponibile în realitatea virtuală creată de Meta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele dintre cele mai importante produse software şi de gaming ale Microsoft, printre care Windows, Office, Teams şi Xbox Cloud Gaming, vor face pasul către VR şi vor putea fi accesate cu ajutorul căştilor Quest VR ale Meta.

Utilizatorii vor avea acces la sistemul de operare Window prin intermediul serviciului de streaming Windows 365.

Biroul virtual imaginat de cele două companii va include versiuni 2D ale aplicaţiilor din cadrul suitei Office şi oferă acces la conferinţe video prin intermediul aplicaţiei Meet.

Pe de altă parte, suportul pentru Xbox Cloud Gaming promite o experienţă imersivă pentru jocurile de Xbox. Acestea vor putea fi jucate pe un imens ecran virtual generat de căştile de VR. Bineînţeles, asta presupune plata unui abonament Xbox Game Pass Ultimate.

Meta spune că magazinul de conţinut pentru căştile sale de VR Quest Store a generat până acum venituri de 1,5 miliarde de dolari şi că deja o treime din cele peste 400 de aplicaţii şi jocuri au venituri de peste 1 milion de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.