Compania Charles Schwab a convenit luni preluarea TD Ameritrade Holding, într-o tranzacţie în acţiuni evaluată la 26 de miliarde de dolari, creând o companie americană de brokeraj uriaşă, pe o viaţă răvăşită de războaiele de preţuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Achiziţia va transforma industria brokerajului destinată persoanelor fizice, creând o companie cu active de 5.000 de miliarde de dolari, ceea ce va exercita presiuni asupra companiilor concurente mai mici să se consolideze.

Afacerile de brokeraj cu discount sunt presate de apariţia unor startup-uri care câştigă cotă de piaţă prin eliminarea comisioanelor pentru tranzacţiile cu acţiuni.

Luna trecută, Schwab a devenit prin companie de brokeraj importantă care a eliminat comisioanele, măsură urmată de alte companii, între care Fidelity Investments, E*Trade Financial şi TD Ameritrade.

“Într-o lume cu comisioane redusă sau fără comisioane... presiunile vor fi asupra altor companii, pentru a încerca să ţină pasul sau să se extindă la rândul lor”, a declarat un economist al Bankrate.com, Mark Hamrick.

Acordul va oferi Schwab un avantaj în războiul preţurilor, dar analişti şi experţi antitrust afirmă că fuziunea va fi analizată atent de autorităţile de reglementare, chiar dacă ar putea fi aprobată.

”Industria de profil va continua să aibă jucători mari şi nu credem că acest lucru va deturna un acord”, a spus Stephen Biggar, director pentru cercetarea instituţiilor financiare la firma Argus Research.

Tranzacţia ar urmă să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.