Consiliul de Administraţie MedLife, unul din cei mai mari operatori de servicii medicale private din România, a anunţat că îşi propune majorarea limitei de credit cu 15 milioane de euro, iar la această majorare se vor adăuga alte lichidităţi proprii ale companiei, până la valoarea totală de 20 milioane de euro, obiectivul principal fiind dezvoltarea programului de achiziţii şi extinderea naţională şi internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul de bănci pentru accesarea creditului este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de facilitate şi de garanţi şi finantator, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania, în calitate de aranjori şi finanţatori.

“Am reuşit să ne îmbunătăţim marjele şi acest lucru ne permite să creştem sustenabil şi, totodată, să asigurăm raportul optim dintre datoria netă şi profit. Scăderea gradului de îndatorare ne încurajează să ne îndreptăm către acţionari pentru a solicita creşterea liniilor de finanţare în vederea reluării achiziţiilor în România, Ungaria, dar şi în ţările învecinate unde vedem o piaţă importantă de creştere. Prospectăm şi testăm piaţa permanent şi avem în acest moment discuţii cu 5-6 operatori din România şi cu alţi 2-3 din Ungaria şi sperăm ca în perioada următoare să concretizăm câteva tranzacţii”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife Group.

MedLife Group a încheiat primul trimestru din 2019 pe o direcţie ascendentă, anunţând o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 224,9 milioane lei aferentă acestei perioade, în creştere cu 27,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ′′M′′. Începând cu 2009, compania a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.