Sistemul Medical MedLife a anunţat joi că îşi consolidează poziţia în Capitală prin achiziţia pachetului integral de acţiuni al Centrului Medical Veridia, cunoscut drept Centrul Medical Basarab, prin care ajunge la cinci laboratoare COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemul Medical MedLife anunţă achiziţia pachetului de 100% din acţiunile Centrului Medical Veridia din Bucureşti, cunoscut după numele de Centrul Medical Basarab", a infomrat grupul.

Prin această achiziţie, MedLife îşi extide reţeaua de laboratoare COVID ajungând la 5 unităţi. Compania mai are în plan şi alte achiziţii în perioada următoare.

Centrul Medical Veridia activează pe piaţa de servicii medicale private de 17 ani. Şi-a început activitatea cu un laborator de analize medicale şi ulterior şi-a consolidat poziţia prin dezvoltarea unui centru medical de mari dimensiuni care încorporeză 20 de cabinete şi care asigură servicii medicale de specialitate, consultaţii de medicină generală şi consultaţii de specialităţi diferite, investigaţii paraclinice, tratamente şi intervenţii de mică chirurgie.

Adiţional, pentru recoltarea probelor în scopul testării de laborator, centrul cuprinde şi patru puncte de recoltare, situate în cartierele Berceni, Militari, Drumul Taberei şi Pantelimon.

De la începutul lunii septembrie, Centrul Medical Veridia, prin laboratorul de biologie moleculară, se află în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru testare RT-PCR, destinată depistării virusului SARS-CoV-2, având o capacitate de 400 de probe pe zi.

“Prin această achiziţie ne consolidăm poziţia în Capitală si pe piaţa clinicilor care oferă servicii medicale în relaţie cu CAS. În plus, ne extindem reţeaua de laboratoare COVID-19, reuşind astfel să răspundem unui număr şi mai mare de solicitări pe partea de testare, solicitări ce vin atât din partea autorităţilor, cât şi direct din partea pacienţilor. Veridia, cunoscut în principal ca Centrul Medical Basarab, are o structură de business bine închegată, cu rezultate bune şi un potenţial mare de creştere şi dezvoltare. Aşa cum am anunţat în repetate rânduri, acţiunile noastre principale din ultima perioadă au fost concentrate asupra suportului oferit pacienţilor pentru serviciile de care au avut nevoie, dar şi a autorităţilor în lupta cu răspândirea virusului, acţionând instant în funcţie de context. Însă nu ne-am oprit din a lucra şi la celelalte programe de extindere şi achiziţii, chiar dacă la un ritm mai lent şi precaut. De aceea, am analizat bine piaţa, iar decizia de a introduce în grup o companie precum Veridia este una bună, mai ales în contextul în care discutăm despreo companie de servicii medicale care s-a adaptat foarte bine contextului, a venit în sprijinul statului prin testare COVID şi a oferit pacienţilor serviciide screeningcare să răspundă fix nevoilor actuale”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

Totodată, Veridia este unul dintre furnizorii relevanţi de servicii medicale în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), acoperind peste 25 de specialităţi, printre care alergologie, ORL, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, cardiologie, pneumologie, gastroenterologie şi neurologie.

Pentru segmentul de corporate, centrul medical joacă un rol important, deoarece asigură companiilor şi servicii medicale de medicina muncii.

“Suntem bucuroşi şi onoraţi de acest parteneriat şi că putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezintă o oportunitate imensă de dezvoltare, deoarece vom beneficia atât de know how-ulunei companii de top în zona medicală, cât şi de expertiză în zona de management financiar şi organizaţional. Totodată, ne bucură să vedem că eforturile noastre au fost apreciate, şi aici mă refer la faptul că am reuşit, datorită experienţei şi profesionalismului dobândit, să oferim testare RT-PCR populaţiei Bucureştiului. Avem o echipă puternică de specialişti, kituri de diagnostic de înaltă acurateţe, un flux de testare ce cuprinde măsurile de siguranţă şi protecţie, îndeplinind astfel toate criteriile, oferind rezultate într-un timp scurt solicitărilor”, a declarat Gabriela Mocanu, director executiv Centrul Medical Veridia.

Prin preluarea Centrului Medical Veridia, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27de companii achizitionate, ultima anunţată fiind Centrul Medical Micromedica.

“Avem şi alte achiziţii în plan urmând să le anunţăm pe măsură ce avansăm cu acestea” a mai declarat Mihai Marcu.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementatăla vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ′′M′′.

Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 145 de unităţi medicale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.