Producătorii de medicamente pe bază de contract care doresc să intre pe piaţa în plină expansiune a medicamentelor pentru slăbire investesc miliarde de dolari pentru a extinde sau a construi fabrici care umplu seringile utilizate pentru administrarea tratamentelor precum Wegovy, al companiei Novo Nordisk, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interviurile cu o duzină de directori de companii, analişti şi investitori au arătat că firmele de servicii farmaceutice se străduiesc să-şi asigure contracte pentru serviciile de specialitate de umplere a seringilor utilizate în stilourile injectoare, un proces cunoscut sub numele de umplere-finisare.

”Fiecare producător contractual care are capacitate sterilă de umplere-finisare doreşte să obţină mai mult, să fie în faţă, pentru că nu mai este vorba doar despre Wegovy”, a spus Tejas Savant, analist senior de asistenţă medicală la Morgan Stanley.

Există şi medicamentul Mounjaro al Lilly şi altele.

Vânzările Wegovy, primul dintr-o nouă generaţie de tratamente pentru obezitate care imită hormonii care suprimă pofta de mâncare din organism, au crescut de la lansarea sa în Statele Unite, în iunie 2021.

Mounjaro al Eli Lilly este de aşteptat să fie aprobat pentru folosirea la pierderea în greutate în Statele Unite în acest an.

Injecţiile săptămânale pentru pierderea în greutate aparţin unei clase de medicamente cunoscute sub numele de agonişti GLP-1, despre care analiştii estimează că ar putea avea o valoare de până la 100 de miliarde de dolari într-un deceniu, inclusiv tratamentele orale dezvoltate acum de Pfizer şi alţii.

CEO-ul WuXi Biologics, Chris Chen, a declarat pentru Reuters că compania sa discută cu clienţii despre utilizarea capacităţii de producţie a seringilor preumplute, pe care o instalează la o fabrică germană cumpărată în 2020.

Descriind interesul ca fiind ”destul de mare”, el a spus că vrea să cumpere mai multe fabrici din Europa pentru a deservi clienţii GLP-1, dar nu a oferit detalii.

Catalent construieşte o capacitate de producţie ”semnificativă” de seringi preumplute la fabricile din Anagni, Italia şi Bloomington, Indiana, în Statele Unite, a declarat Cornell Stamoran, vicepreşedintele său pentru strategie corporativă şi afaceri guvernamentale. Acestea vor deveni operaţionale în 2024.

Compania din SUA efectuează deja lucrări de umplere şi finisare pentru Wegovy.

Cursa pentru afaceri între organizaţiile de dezvoltare şi producţie a contractelor (CDMO) a început anul trecut.

De atunci, aproximativ o jumătate de duzină de proiecte, în valoare de cel puţin 3 miliarde de dolari, au fost anunţate de companii precum Lonza, Fujifilm Diosynth Biotechnologies, o subsidiară a Fujifilm Corp, şi Vetter, din Germania.

Şi, cu Lilly care se pregăteşte să lanseze Mounjaro şi Novo care încearcă să satisfacă cererea, chiar dacă lansează Wegovy pe mai multe pieţe, ritmul se accelerează.

Un alt partener al Novo, Thermo Fisher, transformă instalaţiile utilizate pentru umplerea seringilor de vaccinuri pentru COVID-19, pentru a umple stilouri destinate medicamentelor pentru obezitate şi diabet, a declarat directorul general Marc Casper, la o conferinţă pe teme de sănătate a Morgan Stanley, luna trecută.

El a spus că există un deficit uriaş de capacitate. Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze.

Toate companiile intervievate de Reuters au refuzat să dezvăluie termenii potenţialilor contracte sau clienţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.