Premier Capital, compania malteză care operează restaurantele McDonald’s din România, a anunţat miercuri câteva date despre afacerile din 2016, precizând că reţeaua din România a vândut 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul maltez nu a dezvăluit date financiare precum cifra de afaceri sau profitul generat de fraciza din România în 2016, ci doar câteva date privind vânzările în volum şi investiţiile. 

„Investiţiile s-au ridicat la peste 20 miloane de lei, iar bugetul alocat dezvoltării reţelei McCafé a fost de 7,5 milioane de lei, cu 25 de cafenele la finalul anului. Cele 68 de restaurante din România au fost vizitate de peste 70 de milioane de clienţi, iar cei peste 4.000 de angajaţi au servit 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele doar la McDonald’s”, a declarat directorul general al Premier Restaurants România, Daniel Boaje, citat în comunicat.

Din 2016, grupul american McDonald’s, care opera direct reţeaua de restaurante din România, a cedat franciza pentru piaţa locală maltezilor de la Premier Capital pentru 60 milioane euro, în condiţiile în care consideră că piaţa românească nu este suficient de mare pentru a opera direct. 

Înainte de a ceda afacerea maltezilor, McDonald’s a cumpărat aproape toate restaurantele francizate, cu excepţia unui fast-food McDonald’s din Galaţi. 

În prezent, reţeaua McDonald’s  din România cuprinde 68 de restaurante în 21 de oraşe.

Pe lângă piaţa din România, Premier Capital deţine franciza McDonald’s pentru Malta, Grecia şi cele trei ţări baltice. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.