Mastercard a anunţat, vineri, că, în colaborare cu Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR) şi Patria Bank, beneficiind de susţinerea Primăriei Sibiu, a lansat plata cu cardul în Piaţa Cibin din Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o primă fază, consumatorii vor putea plăti direct cu cardul la 30 de producători agricoli care îşi vând produsele în piaţa sibiană.

”Programul-pilot îşi propune să aducă în atenţia consumatorilor şi producătorilor beneficiile introducerii plăţii cu cardul şi, totodată, să genereze o mişcare amplă la care ulterior să adere şi alte pieţe, transformând plăţile electronice în normalitate. Proiectul va continua până în luna octombrie, numărul de POS-uri instalate urmând să crească pe parcursul verii”, se arată în comunicat.

Mai mult, producătorii agricoli vor primi un pachet ce include un POS şi un card, menit să îi ajute să rămână competitivi în faţa consumatorilor prin oferirea unei alternative la plata cu cardul. Ulterior, banii încasaţi prin POS pot fi folosiţi direct de pe cardul de debit Mastercard Business, pentru achitarea diverselor cheltuieli pe care le pot avea, potrivit companiei. Optimizarea plăţilor realizată prin introducerea plăţii cu cardul poate determina creşterea vânzărilor de produse locale, potrivit Mastercard.

”Plata cu cardul, inclusiv la comercianţii din piaţă, trebuie să fie o realitate şi, totodată, o normalitate. Ne bucurăm să putem face acest lucru posibil şi în Sibiu, mai ales că, odată cu introducerea de POS-uri în zone de comercianţi care au fost până acum apanajul numerarului, consumatorii vor avea ocazia de a plăti uşor, rapid şi în siguranţă. Bineînţeles, ne dorim să extindem proiectul de implementare de POS-uri şi către alte pieţe din ţară”, a declarat Country Manager-ul Mastercard România, Cosmin Vladimirescu.

Preşedintele AAPR, Teodor Ioan Birţ, consideră că acest proiect va atrage în piaţă pe cei care, de regulă, nu o frecventează.

„Prin acest proiect, ne-am propus să îi atragem la piaţă tocmai pe cei care nu o frecventează de obicei. Este vorba despre românii care preferă cardul atunci când fac plăţi, dar care sunt, în acelaşi timp, interesaţi şi de a mânca mai sănătos. Teoretic, este un program sezonier care va fi derulat între martie şi octombrie, pe parcursul lunilor de recoltă, dar în funcţie de oferta producătorilor, acesta poate fi extins pe întreaga perioada a anului”, a declarat Teodor Ioan Birţ.

Dotarea Pieţei Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfăşurat de Mastercard în anul 2015, când a fost instalat în premieră un POS într-o piaţă din România – Piaţa Hala Traian din Bucureşti. În urma reacţiilor pozitive primite din partea consumatorilor, Mastercard a decis să facă posibilă plata cu cardul la mai mulţi producători agricoli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.