Aşa-zisele robotaxiuri operate de Cruise în San Francisco au suferit o defecţiune din cauze încă necunoscute, care a dus la gruparea mai multor vehicule autonome în acelaşi loc din oraş, blocând o întreagă stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vreme de mai multe ore, o stradă din San Francisco a fost complet blocată de maşinile autonome folosite drept taxiuri de Cruise, companie finanţată de General Motors şi Honda.

A fost suficient ca una dintre maşinile Cruise să se oprească în drum. Apoi, la scurt timp, alte maşini autonome au ajuns în acelaşi loc şi s-au oprit una în spatele celeilalte, pe mai multe rânduri.

Martorii oculari spun că, în total, s-au adunat peste zece maşini autonome, care au ţinut strada blocată vreme de mai multe ore. Conform acestora, angajaţii companiei au ajuns la faţa locului după aproximativ 20 de minute, însă nu au reuşit să rezolve situaţia decât după câteva ore.

Cruise a confirmat incidentul şi menţionează că niciun pasager nu a avut de suferit, însă nu oferă nicio informaţie cu privire la cauzele problemei.

Compania americană primise abia în urmă cu o săptămână autorizaţie să ofere servicii de taximetrie cu maşini complet autonome (care nu sunt însoţite de un angajat care să supervizeze manevrele) în San Francisco.

Tocmai pentru astfel de situaţii, autorităţile au impus câteva reguli. În primul rând, aceste maşini au voie să funcţioneze doar între 10 seara şi 6 dimineaţa. În al doilea rând, nu este permisă depăşirea vitezei de 50 de kilometri pe oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.