Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, cere autorităţilor de reglementare să joace ”un rol mai activ” în stabilirea regulilor care guvernează internetul, pe fondul eforturilor de a dezamorsa criticile la care este supusă cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zuckerberg, a cărui companie este criticată pentru că nu reuşeşte să gestioneze conţinutul în mod adecvat şi să protejeze confidenţialitatea datelor utilizatorilor, a scris sâmbătă într-un articol în publicaţia Washington Post că ”o abordare standardizată referitoare la eliminarea conţinutului ar contribui la responsabilizarea companiilor de internet”.

”Prin actualizarea regulilor internetului, putem păstra cea ce are mai bun – libertatea de exprimare a oamenilor şi capacitatea antereprenorilor de a construi lucruri noi – protejând în acelaşi timp societatea de pericole mai mari”, a scris Zuckerberg.

Comentariile lui Zuckerberg au urmat unui articol publicat de Washington Post potrivit căruia guvernul american şi Facebook negociază un acord referitor la o amendă de ordinul mai multor miliarde de dolari, legată de lacunele companiei în ceea ce priveşte protejarea confidenţialităţii informaţiilor utilizatorilor.

Zuckerberg a mai cerut noi reguli referitoare la publicitatea politică online, ”care să reflecte realitatea pericolelor” cu care se confruntă companiile de media socială.

Agenţiile de securitate şi de aplicare a legii din Statele Unite afirmă că trolii de internet dn Rusia au ajutat la răspânirea de conţinut cu rol de dezbinare şi dezinformare pe Facebook, înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.