Marius Bostan este primul dintre cei patru minişţri înlocuiţi, marţi, din funcţie de premierul Dacian Cioloş, care şi-a făcut bilanţul, într-o conferinţă de presă organizată la două ore după anunţul demiterii, în care a transmis mesajul că mandatul său a fost plin de realizări, care însă nu au fost suficient de bine comunicate şi promovate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bostan a fost demis de către premierul Dacian Cioloş la doar câteva zile după cea mai mare gafă a mandatului său.

Săptămâna trecută, fostul ministru al Comunicaţiilor a declarat că unii profesori îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. În plus, fostul ministru a afirmat că învăţământul gratuit este o reminescenţă a comunismului.

Marţi, Bostan a susţinut că are încredere în guvernul Cioloş şi că acesta va face lucruri bune în continuare, chiar dacă a sugerat că nu înţelege motivele schimbării din funcţie. 

” Vreau să fac anumite precizări asupra realizărilor din mandatul meu. Anumite lucruri nu au fost suficient de bine comunicate şi promovate”, a spus Bostan. 

Fostul ministrul a făcut un bilanţ al realizărilor sale la cârma Ministerului Comunicaţiilor, pe care l-a condus circa şapte luni şi jumătate, între 17 noiembrie 2015 şi 5 iulie 2016.

Însă cele mai multe rezultate urmau să apară abia în perioada următoare, potrivit declaraţiilor fostului ministru. 

Prima realizare ar fi proiectul legii securităţii cibernetice, care este gata, dar mai are nevoie de avizul Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT).

Acest proiect de lege a fost criticat de unele ONG-uri pentru că nu ar respecta dreptul la intimitate al utilizatorilor de internet.

"Am organizat concursuri pentru a găsi specialişti. Unii se mirau şi întrebau dacă concursurile sunt reale. Am crescut înrolările pe ghişeul.ro cu 44% fărăsă cheltuim un leu", a enumerat Bostan. 

Alte proiecte ar urma să aibă rezultate pozitive abia după demiterea sa. Unul dintre acestea este proiectul Ro-Net, de construire a unei reţele naţionale de internet în bandă largă în satele sărace din România din fonduri structurale europene.

Contractul pentru implementare programului a fost atribuit în 2014 companiei Telekom România pentru 366 milioane lei.

Până acum proiectul a fost finalizat în peste 200 de localităţi şi urmează implementarea în alte 220 de locatităţi în acest an.

Bostan a mai trecut, la capitolul realizări, crearea unui mediu transparent cu mediul de afaceri, astfel încât companiile din sectorul IT şi comunicaţii au putut să-şi prezinte în mod transparent produsele.

”Va fi semnat în curând un mare parteneriat trategic cu IBM în domeniul big data. Voiam să-l anunţ săptămâna viitoare”, a mai spus fostul ministru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.