Marea Britanie se va opune ”foarte ferm” oricăror încercări ale Bruxellesului de a obliga băncile să tranfere cliringul unor derivate de ordinul miilor de miliarde de euro din Londra în UE, după Brexit, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană a cerut celor mai mari bănci să explice de ce nu ar trebui să îşi transfere operaţiunile de cliring pentru derivatele denominate în euro de la Londra în UE, potrivit unui document văzut marţi de Reuters.

Industria serviciilor financiare a Marii Britanii, care are o contribuţie de 10% din taxele care se plătesc în ţară, a fost în mare parte exclusă din UE de la încheierea perioadei de tranziţie a Brexitului, pe 31 decembrie, acest sector nefiind inclus în acordul dintre Marea Britanie şi UE.

Tranzacţiile cu acţiuni şi derivate ale UE au fost deja transferate din Marea Britanie pe continent.

UE vrea acum transferarea operaţiunilor de cliring, care sunt efectuate în mare parte de divizia LCH a London Stock Exchange, pentru a reduce dependenţa blocului comunitar de centrul financiar din City of London, unde nu se aplică regulile şi supravegherea UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.