Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că România ar trebui să revină la o piaţă de energie reglementată pe o perioadă de timp limitată. Ciolacu a precizat că statul nu compensează ticăloşia şi a subliniat că dacă Guvernul nu intervenea în luna aprilor, inflaţia ajungea la 40 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la România TV, că a avut loc o liberalizare haotică a pieţei de energie. 

  

”Eu şi colegii mei am mers pe reglementare, fiindcă toată tâmpenia a pornit de la  liberalizare a preţurilor haotică. Nimeni nu s-a gândit. Mai mult, fiindcă am avut minte ca lumea, am şi liberalizat şi am şi închis nişte capacităţi de producţie”, a declarat Ciolacu. 

  

Liderul social- democrat a vorbit despre o piaţă a energiei reglementată.  

  

”În continuare, din punctul meu de vedere, trebuie să revenim pe o piaţă reglementată pe o perioadă limitată de timp. Am văzut şi la berlin, cei mai mulţi prim-miniştri social democraţi au aceeaşi părere pentru  a uniformiza un pic lucrurile şi a staţiona piaţa. Ce greşeală s-a  făcut? Noi nu vorbim de compensare şi plafonare ca să faci tu profit de o mie la sută. Statul nu îţi compensează ticăloşia că tu ai speculat această liberalizare haotică şi fără să ai  legislaţie secundară făcută. Eu îţi compensez să nu intri  în faliment, să îţi menţin media profitului din ultimii 5 ani, până să vină criza”, a subliniat Ciolacu. 

  

Marcel Ciolacu a mai spus că dacă nu s-ar fi intervenit în luna aprilie, acum inflaţia ajungea la 40 la sută. 

  

”Dacă nu interveneam în aprilie cu ordonanţa, proastă cum a fost, sărea inflaţia în aer, aveam inflaţie de 40 la sută. Cât de cât s-au ţinut. Oricum, e predictibil că oamenii plătesc 0,68 pentru acel consum de până la 155. Este în acest moment, cel mai mic preţ din Europa, compensat. Sper ca în 2-3 zile să venim cu soluţii pe o perioadă predictibilă de minim 2 ani de zile”, a adăugat Marcel Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.