Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă, vineri seară, că se pregăteşte schema de ajutor de stat IMM PLUS, o măsură de sprijinire a accesului la lichidităţi a întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mari a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Finanţelor are rolul să ofere alternative: să vină cu propuneri care să susţină inovarea, investiţiile şi creşterea economică. O misiune în care mizăm pe dialogul social ca element central. Am avut astăzi un schimb de idei şi perspective foarte util cu membrii Consiliului Patronatelor Bancare, despre perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pentru 2024”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că, printre temele discutate, a punctat şi situaţia programelor guvernamentale de finanţare.

”Le-am dat o veste importantă pentru mediul de afaceri. Avem în acest moment pe circuitul de avizare un proiect de OUG care are în vedere instituirea schemei de ajutor de stat IMM PLUS şi componentele acesteia IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS, CONSTRUCT PLUS, INNOVATION PLUS şi RURAL PLUS”, a mai scris ministrul.

Potrivit acestuia, este o măsură de sprijinire a accesului la lichidităţi a întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mari a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina.

”Ne vom concentra şi pe încurajarea şi stimularea UAT-urilor care realizează proiecte de investiţii în sectorul construcţiilor. Voi reveni cu mai multe detalii atunci când lansăm proiectul în consultare”, a mai transmis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.