Platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale au găsit în ultima perioadă un nou paradis, în Mediterana, majoritatea operaţiunilor având loc pe platforme din Malta, stat care vrea să îşi mărească avuţia devenind una dintre jurisdicţiile cele mai prietenoase pentru un sector care îngrijorează autorităţile de reglementare din alte ţări, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumită ţară, care deseori nu este şi locul în care compania a ales să se înregistreze. Majoritatea tranzacţiilor cu criptomonede sunt operate de companii înregistrate în Malta”, a afirmat Sheena Shah, analist la Morgan Stanley.

Malta nu ar ocupa o poziţie atât de înaltă pe lista statelor unde sunt înregistrate companiile care operează platforme de tranzacţionare a monedelor virtuale dacă recent nu ar fi avut loc un transfer al celei mai importante platforme de tranzacţionare, a notat Shah.

Aceasta s-a referit la compania Binance, înfiinţată anul trecut în Hong Kong, care a anunţat în luna martie că îşi mută domiciliul legal în Malta, după ce  autorităţile de reglementare din Asia au înăsprit reglementările referitoare la monedele virtuale.

În timp ce o mare parte a volumului tranzacţiilor se mută în Malta, majoritatea platformelor destinate tranzacţiilor cu criptomonede se află în Marea Britanie, Hong Kong şi Statele Unite, potrivit Morgan Stanley.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.