Mai mulţi britanici optează pentru destinaţii turistice din afara Uniunii Europene, comparativ cu anii anteriori, din cauza incertitudinilor provocate de Brexit, potrivit companiei de turism Thomas Cook, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amânarea repetată a Brexitului a descurajat călătorii să rezerve din timp vacanţele şi i-a determinat să caute destinaţii mai îndepărtate, potrivit unui raport al Thomas Cook.

”A fost clar că incertitudinile prelungite din jurul manierei şi data ieşirii din Uniunea Europeană i-a determinat pe mulţi să îşi amâne decizia privind locul şi momentul rezervării vacanţei”, se arată în raport.

Cu toate acestea, Spania a rămas cea mai populară destinaţie pentru cei 19 milioane de oameni care îşi rezervă anual vacanţele prin intermediul Thomas Cook.

Turcia şi Tunisia se află printre ţările care vor beneficia cel mai mult de această tendinţă către destinaţii non-UE, după o modificare a recomandării Ministerului de Externe britanic referitoare la nivelul de riscuri de securitate. În ultimii câţiva ani, atacurile teroriste din ambele ţări au dus la scăderea cererii de vacanţe.

Grecia a fost detronată de Turcia de pe poziţia de a doua cea mai populară destinaţie, în timp ce Tunisia este a şaptea cea mai populară destinaţie pentru această vară, faţă de locul zece anul trecut.

Marea Britanie ar fi urmat să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar termenul a fost amânat din cauza impasului din Parlament legat de termenii acordului negociat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană. Noul termen convenit cu Uniunea Europeană este 31 octombrie.

În pofida incertitudinilor, marea majoritate dintre 3.422 de turişti britanici intervievaţi de Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, au afirmat că este mai probabil să petreacă vacanţa în străinătate, comparativ cu anul trecut.

Un sfert au spus că o vacanţă în străinătate este o prioritate mai mare pe lista lor de cheltuieli faţă de anul trecut, numai 8% afirmând că este o prioritate mai mică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.