Magazinul Mega Image din Bucureşti în care, potrivit iimaginilor difuzate pe Facebook, şobolanii stăteau printre produse alimentare, a fost amendat de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cu suma de 10.000 de lei, acesta fiind închis temporar pentru deratizare şi igienizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
“Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic. În urma verificărilor, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul şi-a suspendat temporar activitatea şi are obligaţia să efectueze temeinic operaţiunile de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie (DDD) şi să asigure igienizarea tuturor spaţiilor de recepţie, depozitare, expunere şi comercializare a produselor alimentare”, a transmis ANSVSA.
Sursa citată menţionează că activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanţii unităţii vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acţiuni obligatorii.
De asemenea, conducerea ANSVSA a dispus intensificarea controalelor care au ca tematică realizarea acţiunilor DDD de către operatorii din industria alimentară care depozitează şi comercializează produse alimentare.
“În acest sens, aducem aminte că este necesară revizuirea permanentă a procedurilor DDD şi plasarea de capcane pentru rozătoare la intrarea în spaţiile pentru depozitarea produselor alimentare, etanşeizarea căilor de acces pentru aprovizionare la nivelul solului şi menţinerea închisă a uşilor depozitelor”, a mai anunţat ANSVSA.
Imagina cu doi şobolani mâncând dintr-un covrig în raionul de patiserie al unui  magazin Mega Image din Sectorul 1 al Capitalei a fost distribuită intens pe Facebook, provocând indignare, dar şi ironii.
”Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienţilor noştri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu şi să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluţii de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla. În magazinul menţionat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri. Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi magazinul şi vom acţiona cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spaţiul din magazin este şi va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condiţiile de siguranţă alimentară. În prezent, analizăm soluţii de izolare completă a magazinelor de sursele externe pentru a rămâne în siguranţă. Vom lua toate măsurile care ţin de noi şi vom monitoriza în continuare magazinele noastre pentru a preveni incidente de acest fel”, au scris joi pe Facebook reprezentanţii lanţului de supermarketuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.