Lyft, American Airlines Group şi Silicon Laboratories se află printre companiile care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de legile noi din Texas privind avorturile, armele şi limitarea accesului la vot, un nou indiciu referitor la eforturile sporite ale unor firme de a-şi semnala angajamentul pentru responsabilitatea socială, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lyft şi Uber Technologies au spus că vor acoperi toate taxele legale pentru şoferii companiilor de călătorie daţi în judecată în temeiul unei legi care instituie o interdicţie aproape totală a avortului.

Lyft va dona, de asemenea, 1 milion de dolari către furnizorul de servicii de sănătate pentru femei, Planned Parenthood, a declarat directorul general Logan Green pe Twitter.

”„Acesta este un atac asupra accesului femeilor la asistenţă medicală şi asupra dreptului lor de a alege”, a spus Green despre noua lege din Texas.

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a scris pe Twitter ca răspuns la anunţul lui Green că compania sa va acoperi taxele legale ale şoferilor în acelaşi mod, mulţumindu-i lui Green că a luat iniţiativa. Interdicţia, care a intrat în vigoare miercuri, lasă aplicarea ei în sarcina cetăţenilor individuali, permiţându-le să acţioneze în judecată pe oricine oferă sau ”ajută sau stimulează” un avort după şase săptămâni.

Aceasta poate include şoferii care, fără să ştie, duc femeile la clinici pentru proceduri de avort.

Miercuri, CEO-ul proprietarului Tinder, Match Group, CEO şi platforma rivală de întâlniri Bumble (, au declarat că înfiinţează fonduri pentru a ajuta angajaţii din Texas care solicită îngrijiri pentru avort în afara statului.

Între timp, serviciul de găzduire a site-urilor GoDaddy a închis un site web anti-avort din Texas care a permis oamenilor să raporteze suspiciuni de avorturi.

Companiile au reacţionat, de asemenea, la legislativul din Texas,  care a adoptat versiunea finală a unui proiect de lege care interzice locurile în care se poate vota 24 de ore pe zi şi care le oferă observatorilor de vot mai multă putere, văzută pe scară largă ca restricţionând accesul la vot.

"Speram la un rezultat diferit pentru această legislaţie şi suntem dezamăgiţi de acest rezultat", a declarat un purtător de cuvânt al American Airlines, într-un e-mail.

Un purtător de cuvânt al Hewlett Packard Enterprise, cu sediul în Texas, a declarat: ”În calitate de companie globală cu 60.000 de membri, HPE încurajează membrii echipei noastre să se angajeze în procesul politic în care trăiesc şi lucrează şi să-şi facă auzite vocile, prin advocacy şi la cabina de vot".

Între timp, o lege care permite oamenilor să poarte arme ascunse fără niciun permis a intrat în vigoare în Texas miercuri.

”Analizând legea avortului, legea armelor sau legea votului, este o formă de justiţie vigilentă, în care împuterniciţi persoanele să aplice legea. A fost o săptămână grea în Texas şi o precursoare a ceea ce va veni prin ţară”, a declarat Tyson Tuttle, CEO al Silicon Laboratories, din Austin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.