Operatorul aerian german Lufthansa a anunţat duminică lansarea unei majorări de capital prin intermediul căreia speră să obţină 2,14 miliarde de euro, pentru a rambursa o parte din ajutorul primit din partea statului în timpul crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Perioada de subscriere pentru emisiunea de drepturi, care implică emiterea a 597,7 milioane de acţiuni noi, va avea loc în perioda 22 septembrie-5 octombrie, potrivit Lufthansa.

Compania va folosi suma obţinută pentru a rambursa o parte din ajutorul de stat în valoare de 9 miliarde de euro, primit anul trecut pentru a putea rezista în timpul pandemiei de Covid-19, care a avut ca rezultat preluarea unei participaţii la grup de către Fondul de Stabilizare Economică.

”Am afirmat întotdeauna în mod clar că vom păstra pachetul de stabilizare doar atât timp cât va fi necesar. Suntem mândri că ne putem respecta promisiunea şi rambursa măsurile mai rapid decât ne-am aşteptat. Ne putem concentra acum pe transformarea în continuare a grupului Lufthansa”, a declarat directorul general Carsten Spohr.

Compania a arătat că pe baza performanţei operaţionale din iulie şi august se aşteaptă să raporteze în trimestrul al treilea un profit ajutat înainte de dobânzi şi taxe pozitiv.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.