Într-o perioadă în care distanţarea socială este o preocupare generală, Lufthansa testează un nou concept de aşezare în avion la clasa economică, numit Sleeper’s Row, care constă în rezervarea unui întreg rând de scaune de către un pasager, pe care poate să doarmă, în schimbul unei sume suplimentare, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul aerian german testează acest concept pe ruta dintre Frankfurt, Germania, şi Sao Paulo, Brazilia, între 18 noiembrie şi jumătatea lunii decembrie.

Ideea este ca pasagerii care călătoresc la clasa economică să aibă posibilitatea să rezerve un rînd de trei-patru scaune, iar apoi să se întindă pe el, în mod similar condiţiilor de care beneficiază pasagerii la clasa business. Călătorii primesc o pătură, o pernă şi o salteluţă, pentru a îmbunătăţi confortul. De asemenea, aceşti pasageri vor beneficia de prioritate la îmbarcare.

Persoanele interesate pot cumpăra acest serviciu suplimentar la aeroport, fie în timpul check-in fie la poartă, pentru o sumă suplimentară de 260 de euro faţă de preţul biletului.

Acest concept nu este nou. Compania Air New Zealand a oferit un astfel de serviciu, numit Economy Skycoach, din 2011. Air New Zealand promovează Skycoach ca fiind perfect pentru familii, iar preţurile variază în funcţie de zbor.

În 2019, Airbus a lansat conceptul Settee Corner, care foloseşte configuraţia de trei scaune de la clasa economică pentru un loc de lux, de timp canapea, care ocupă mai puţin loc şi cântăreşte mai puţin decât locul Business Class.

În acest an, Air New Zealand a adus locurile de tip pat de la clasa economic la un nou nivel, solicitând brevetarea unui concept nou, Economy Skynest, care constă în şase locuri tip pat care pot fi instalate în cabina economică.

Între timp, designerul Jeffrey O'Neill a prezentat conceptul său inovator pentru locul economic, numit Zephyr Seat, o configuraţie de locuri supraetajate.

O'Neill a declarat, în iunie, pentru CNN, că s-a gândit la intimitatea mai mare oferită de acest sistem va atrage călătorii în contextul noului coronavirus, chiar dacă Zephyr Seat este în prezent în faza de proiectare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.