Operatorul aerian german Lufthansa a atras miercuri 1 miliard de euro prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni, consolidându-şi finanţele după ajutorul de stat primit din cauza pandemiei de covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lufthansa, care a fost afectată puternic de criza din turism, a mai efectuat o emisiune de obligaţiuni în februarie, pentru rambursarea unei părţi a ajutorului de 9 miliarde de euro primit de la banca de stat KfW.

"Noul plasament de succes de obligaţiuni corporative confirmă din nou accesul nostru la o varietate de instrumente de finanţare avantajoase", a afirmat directorul financiar al companiei, Remco Steenbergen, într-un comunicat.

Compania a declarat că a emis obligaţiuni pe trei şi opt ani, confirmând o informaţie publicată anterior de Reuters.

Tranşa cu termen până în 2024 poartă dobânzi de 2,0% pe an, în timp ce pentru tranşa cu scadenţă în 2029 dobânda este de 3,5%, potrivit Lufthansa.

Tranşa cu termenul mai scurt a atras o cerere de peste 900 de milioane de euro şi cea pe termen mai lung de 1 miliard.

Printre alte companii aeriene, Air France-KLM, easyJet, proprietarul British Airways, IAG, şi Ryanair au vândut la rândul lor obligaţiuni anul acesta, vaccinările pentru Covid-19 susţinând o perspectivă economică mai favorabilă şi perspective mai bune pentru sectorul turismului.

Lufthansa a declarat că va folosi încasările pentru a-şi consolida lichidităţile.

Tranzacţia a fost gestionată de băncile Citi, Credit Suisse, HSBC şi ING.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.