Lucrările la centura ocolitoare a Bacăului se opresc de joi până în 26 martie, angajaţii antreprenorului Spedition UMB aflându-se în săptămâna liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Antreprenorul Spedition UMB a informat CNAIR că începând de joi, 21.03.2019, lucrările pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marţi, 26.03.2019, motivul fiind faptul că muncitorii antreprenorului sunt în săptămâna liberă. De marţi, 26.03.2019, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 07:00", a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precizând că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv.

Pe perioada încetării activităţii în şantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite.

Lucrările au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul, afirmă CNAIR, precizând că acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare şi a predat proiectul tehnic în trei luni, deşi contractul semnat cu CNAIR la sfârşitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază.

"Spedition UMB este o companie care are o îndelungată experienţă în domeniu şi a demonstrat de nenumarate ori seriozitatea şi capacitatea constructorilor români de a executa lucrări de cea mai bună calitate", menţionează CNAIR.

Ministrul Trnsporturilor Răzvan Cuc s-a aflat în 15 martie pe şantierul centurii Bacăului, în aceeşi zi PSD anunţând că  "Autostrada Moldovei începe azi!". Tot vineri, 15 martie, a avut loc protestul "România vrea autostrăzi", criticat de lideri ai PSD.

Luni, 18 martie, CNAIR a reacţionat ”deoarece în spaţiul public sunt vehiculate în continuare informaţii false privind lipsa mobilizării pe santierul Variantei Ocolitoare Bacău", precizând că Spedition UMB are pe acest şantier peste 100 de utilaje, încă din data de 8 martie 2019, când au început lucrările.

”Până la ora actuală, după doar două săptămâni, progresul fizic al lucrărilor a depăşit 10 procente. Spedition UMB are o îndelungată experienţă în domeniu şi a demonstrat de nenumarate ori seriozitatea şi capacitatea constructorilor români de a executa lucrări de cea mai bună calitate”, anunţa CNAIR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.