Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat, marţi, că analizele realizate după primul termen de depunere a declaraţiilor de către firmele de curierat arată, aşa cum s-au aşteptat autorităţile, că ”foarte, foarte multe din vânzările în sistem online şi care au fost duse prin curier, cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă”. O sinfură persoană a vândut, anul trecut, produse cosmetice de 44 de milioane de lei, fără a declara acest lcuru undeva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate, la primul termen de depunere a Declaraţiei 395 - firmele de curierat (...) pe analizele pe care le-am făcut, am constatat nişte lucruri pe care le previzionam”, a anunţat, marţi, Lucian Heius, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că ”foarte, foarte multe din vânzările în sistem online din aceste platforme şi care au fost duse prin curier, cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă”.

”Peste 20.000 de oameni care au vândut prin acest mecanism, cumulând împreună 2 miliarde de lei, nu au depus nicio declaraţie. Cea mai mult a fost o persoană care a vândut anul trecut de 44 de milioane de lei produse cosmetice fără să depună nicio declaraţie”, a adăugat preşedintele ANAF.

Potrivit acestuia, după depunerea declaraţiilor de către firmele de curierat, această persoană a fost identificată, pentru că s-a plătit ramburs.

”Este clar că este un loc unde se produce evaziune fiscală, plata cu numerar, inclusiv pentru comerţul online”, a mai declarat Lucian Heiuş.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.