Ministrul de Interne, Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, afirmă, marţi seară, că se bucură că a contribuit la cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei, respectiv Autostrada 7. Bode apreciază că şoseaua respectivă va absorbi cel mai mult din alocările României din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O zi istorică astăzi la Buzău! Am participat alături de Preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, de Preşedintele Camerei Deputaţilor, dl. Marcel Ciolacu şi de colegi din Cabinetul Nicolae Ciucă la o serie de evenimente importante pentru comunitatea locală, cu impact major în regiune. Evenimentele au vizat domenii extrem de importante, precum educaţia şi infrastructura de transport. O ţară se ridică economic prin investiţii în educaţie si în infrastructura de transport”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Lucian Bode.  

Acesta apreciază că semnarea semnarea contractului de lucrări de execuţie pentru primul lot din Autostrada Moldovei este ”un moment cu adevărat istoric nu doar pentru judeţul Buzău, ci pentru întreaga regiune a Moldovei”.  

”Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei şi proiectul care va absorbi cel mai mult din alocările României din PNRR. Mă bucur că am contribuit la realizarea acestui proiect pentru că anul 2020 a fost borna principală în implementarea lui”, a mai scris Bode.  

Potrivit acestuia, 2020 a fost anul în care s-au început demersurile pentru includerea lui în PNRR, anul în care s-a reuşit predarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ploieşti - Buzău pentru care s-a semnat astăzi contractul de execuţie lucrări şi anul în care proiectul s-a continuat, de la Paşcani până la Siret, prin semnarea celor două contracte pentru realizare SF şi PT pentru cei 100 de km de la Paşcani - Suceava şi Suceava - Siret. 

”Cel mai important aspect îl reprezintă faptul că investiţiile în infrastructura de transport au continuitate şi predictibilitate. Ultimii trei ani sunt expresia coerenţei strategice în abordarea proiectelor majore de infrastructură”, a mai scris fostul ministru al Transporturilor.  

Marţi, 07.06.2022, CNAIR a semnat contractul de "EXECUŢIE LUCRĂRI AUTOSTRADA PLOIEŞTI – BUZĂU, LOT 2, Mizil – Pietroasele, km 21+000 – km 49+350". Constructorul acestui sector de autostradă este Asocierea SC CONI SRL (lider de asociere) – TRACE GROUP HOLD PLC.  

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Buzău, cu ocazia semnării primului contract de finanţare din autostrada A7, că a solicitat CNAIR să semneze până la finalul anului toate contractele finanţate prin PNRR, chiar dacă, potrivit calendarului, acestea pot fi semnate până la finele anului viitor. 

 

 

 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.