London Stock Exchange Group (LSE) a anunţat joi că discută cu Thomson Reuters despre acordul lor referitor la distribuirea conţinutului de ştiri, în urma unei dispute dacă Reuters News poate impune accesarea contra cost a site-ului său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters News, divizie a Thomson Reuters, a anunţat recent planurile de a percepe clienţilor 34,99 de dolari pe lună pentru ştirile de pe site-ul său, Reuters.com.

LSE a cumpărat compania de ştiri financiare şi informaţii de afaceri Refinitiv, fostă divizie a grupului Thomson Reuters, şi plăteşte Thomson Reuters pentru ştirile pe care le distribuie pe terminalele Refinitiv.

Thomson Reuters deţine o participaţie minoritară la LSE.

LSE şi Thomson Reuters au afirmat într-un comunicat comun ”că au loc discuţii private legate de abordarea afacerilor şi produse”.

”Baza parteneriatului nostru este solidă şi vom continua să colaborăm pentru a oferi servicii tuturor clienţilor noştri”, arată comunicatul.

Aproximativ jumătate din veniturile Reuters News provin din acordul cu Refinitiv, sub forma unor plăţi anuale în valoare de circa 325 de milioane de dolari, Refinitiv fiind cel mai mare client al companiei media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.