Lockheed Martin va renunţa la 1% din locurile de muncă, pe parcursul acestui an, în încercarea de a reduce costurile şi de a-şi eficientiza operaţiunile, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reducerile vor afecta poziţiile din toate operaţiunile sale de afaceri şi de întreprindere, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că măsurile de reducere a costurilor vor include îngheţarea angajărilor şi plecările voluntare.

Contractorul de apărare din Maryland are 122.000 de angajaţi în întreaga lume, potrivit site-ului său.

Reducerile de costuri vor ajuta compania să-şi transforme operaţiunile în mod digital.

”Efectuăm reducerea costurilor în baza noastră de costuri directe, prin optimizarea lanţului de aprovizionare, productivitatea fabricii şi, de asemenea, prin eficienţa condusă de 1LMX”, a spus directorul financiar al Lockheed Martin, Jay Malave, în cadrul conferinţei telefonice post-câstiguri a companiei, de marţea trecută.

1LMX este numele dat de Lockheed programului său de transformare.

Lockheed a prognozat marţi un profitul pentru 2024 sub aşteptările Wall Street, invocând întreruperi ale lanţului de aprovizionare în cel mai mare segment aeronautic al său, care produce avioane F-35.

Firmele americane de apărare înregistrează o creştere notabilă a comenzilor, pe fondul escaladării tensiunilor dintre China şi Filipine, conflictul în curs dintre Rusia şi Ucraina şi din Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, perturbările legate de pandemie în lanţurile de muncă şi de aprovizionare afectează sectorul.

Reducerile de locuri de muncă au loc pe măsură ce unele companii dintr-o varietate de industrii implementează concedieri pentru a reduce costurile, companiile de tehnologie fiind în fruntea listei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.