Airbus a livrat 54 de avioane în aprilie, ridicând livrările din perioada ianuarie-aprilie la un total de 181, în scădere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar suficiente pentru a redobândi poziţia de lider în faţă rivalului american Boeing, au arătat marţi datele companiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare producător de avioane din lume a vândut, de asemenea, cinci avioane în aprilie, toate unor companii nedezvăluite sau unor clienţi privaţi.

Acest lucru a adus noile comenzi din acest an la 161 de avioane, sau un total net de 144 după anulări.

Boeing a declarat că a livrat 156 de avioane şi a câştigat 154 de comenzi brute în primele patru luni. Comenzile nete ale Boeing după anulări şi conversii, care sunt comparabile cu comenzile nete ale Airbus, s-au situat la 69 de avioane până acum în acest an.

Datele lunare ale Airbus au dezvăluit trei noi anulări pentru avioanele A320neo comandate de Viva Air din Columbia, care este absorbită de Avianca, transportatorul de pavilion al ţării.

Viva a avut probleme financiare în urma pandemiei de Covid-19 şi a văzut situaţia sa înrăutăţindu-se din cauza preţurilor mai mari ale combustibilului în 2022 şi a deprecierii pesoului din Columbia.

Airbus vizează 720 de livrări în acest an, ţintind iniţial acest nivel în 2022, înainte de a reduce obiectivul la 700, iar apoi să renunţe la acesta din cauza problemelor lanţului de aprovizionare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.