Tesla a raportat vineri livrări record în perioada ianuarie-martie, care au depăşit aşteptările analiştilor, cererea solidă pentru automobilele mai ieftine compensând impactul deficitului global de componente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem încurajaţi de interesul puternic pentru modelul Y în China şi progresăm rapid către capacitatea de producţie completă", a afirmat Tesla într-un comunicat.

”Noul Model S şi Modelul X au fost, de asemenea, excepţional de bine primite ... şi suntem în primele etape de creştere a producţiei”, adaugă comunicatul.

Fabrica Tesla din Shanghai a început producţia de automobile Modelul Y la sfârşitul anului trecut, pe această piaţă cheie, unde fabrică deja sedanuri Model 3.

În februarie, vânzările Tesla în China au crescut faţă de luna precedentă, chiar dacă cererea scade de obicei în timpul sărbătorilor pentru Anul Nou Lunar din China, care au avut loc în acea lună.

Producătorul de maşini electrice a livrat 184.800 de vehicule la nivel global în primul trimestru, peste estimările de 177.822 de vehicule, conform datelor publicate de Refinitiv. Acest nivel depăşeşte, de asemenea, recordul anterior de 180.570 de unităţi, realizat în trimestrul trecut.

În februarie, Tesla şi-a suspendat activitatea la fabrica din California, pentru două zile, din cauza ”penuriei de piese”.

”Credem că China şi Europa au fost deosebit de solide în acest trimestru”, a declarat Dan Ives, analist la Wedbush. El se aşteaptă ca vânzările anuale ale Tesla să depăşească 850.000 de vehicule în acest an, susţinute de politica administraţiei Biden de a creşte vânzările de vehicule electrice şi de creşterea cererii globale.

Tesla a livrat 182.780  de automobile Model 3 şi Y în primul trimestru, în creştere cu 13% faţă de trimestrul anterior. În schimb, livrările de vehicule S şi X, care sunt mai scumpe, au scăzut de la 18.920 la 2.020 în perioada respectivă, înainte de actualizarea modelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.