Livrările Boeing au scăzut la 26 de avioane în aprilie, mai puţin de jumătate din totalul lunii precedente, după ce un defect de fabricaţie a forţat compania să oprească unele livrări ale celui mai bine vândut avion de pasageri al său, 737 MAX, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Livrările de avioane MAX, care urcaseră în martie la 52 de avioane cu corp îngust, au scăzut la 17 avioane luna trecută.

Acest lucru a lăsat livrările de avioane de pasageri pentru producătorul de avioane din SUA la cel mai redus nivel din iulie 2022, precum şi sub cele 35 de avioane livrate în aprilie anul trecut.

Boeing a rezervat 13 comenzi nete, după ce a luat în considerare 21 de comenzi anulate, inclusiv o tranzacţie de vânzare-leaseback pentru trei MAX-uri pentru locatorul BOC Aviation, pentru avioane comandate iniţial de operatorul din Republica Dominicană Arajet.

Pe lângă MAX-uri, Boeing a livrat şi şase 787 Dreamliners, un cargo 767, un cargo 777 şi un avion cu reacţie 737-800 pentru activitatea sa de apărare, pentru a fi transformat într-un avion de patrulă maritimă P-8 Poseidon pentru Coreea de Sud.

Livrările de avioane sunt urmărite îndeaproape de Wall Street, deoarece producătorii de avioane pot colecta majoritatea banilor atunci când predau avioanele clienţilor.

Cel mai recent impediment în calea livrărilor Boeing implică două suporturi care conectează fuzelajul de la pupă al MAX cu coada verticală, care au fost instalate incorect de producătorul de fuzelaj Spirit AeroSystems Holdings. Boeing estimează că aproximativ 75% dintre cele 225 de avioane MAX din inventarul său au suporturi care vor trebui reinstalate înainte ca clienţii să poată intra în posesia avioanelor.

Directorul financiar al Boeing, Brian West, le-a spus investitorilor, într-o convorbire privind veniturile de luna trecută, că livrările de avioane MAX vor încetini în trimestrul al doilea, dar apoi vor creşte la aproximativ 40 de avioane pe lună, cu îmbunătăţiri trimestriale secvenţiale în a doua jumătate.

Boeing a livrat 156 de avioane în primele patru luni ale anului 2023, inclusiv 128 MAX.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.