Lime, serviciul de închiriere de trotinete electrice, s-a lansat vineri în Bucureşti, unde aduce peste 1.000 de trotinete electrice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trotinetele sunt disponibile în principalele zone din Bucureşti, la gurile de metrou, lângă parcuri, instituţii publice, teatre şi muzee.

"Lime îşi propune să ofere o alternativă reală a modului de deplasare a locuitorilor oraşului. Noile trotinete oferă o soluţie pentru ‘primul şi ultimul kilometru’, contribuind la conectarea cu celelalte modalităţi de a merge la serviciu, la întâlnirile cu prietenii sau la alte drumuri prin oraş", informează un comunicat.

Cu o trotinetă electrică, distanţa dintre Piaţa Victoriei în Piaţa Romană va putea fi parcursă în 3 minute.

Pentru a folosi Lime, ulitzatorii trebuie să descarce aplicaţia, să localizeze o trotinetă pe hartă şi să o deblocheze. Aceştia au nevoie de un card bancar şi să fi împlinit 18 ani. La încheierea călătoriei, utilizatorii trebuie să urmeze instrucţiunile din aplicaţie pentru a finaliza călătoria şi a parca în mod responsabil.

Pentru deplasarea cu Lime, costul de deblocare este de 3 lei, iar pentru fiecare minut de călătorie se va adăuga suma de 60 de bani. Echipele locale Lime se vor ocupa de întreţinerea, reîncărcarea şi amplasarea flotei în oraş, potrivit companiei.

Compania îndeamnă utilizatorii să poarte cască de fiecare dată.

Lime este prezentă în peste 31 de oraşe din 14 ţări europene.

În 2018, conform Indicelui de trafic Tom Tom, Bucureşti a urcat două locuri în clasamentul celor mai aglomerate oraşe din lume din punct de vedere al traficului rutier. Potrivit acestor statistici, capitala are cel mai aglomerat trafic din Europa, în medie, locuitorii Bucureştiului petrecând cu 50% mai mult timp în trafic decât în mod obişnuit, mai mult decât locuitorii din Istanbul sau Rio de Janeiro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.