Libanul a reluat duminică furnizarea de energie electrică, după pana produsă cu o zi în urmă, când cele mai mari două centrale energetice din ţară au oprit activitatea în lipsa carburanţilor, potrivit Ministerului Energiei, care a mai anunţat că banca centrală a aprobat un credit de 100 de milioane de dolari pentru a importa carburanţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pana de curent a provocat noi dificultăţi libanezilor, care se confruntă cu pierderea locurilor de muncă, creşterea preţurilor şi foamea provocată de înrăutăţirea situaţiei financiare a ţării.

Pana de electricitate de sâmbătă a afectat întreaga ţară.

Armata libaneză a fost de acord, sâmbătă, să furnizeze 6.000 de kilolitri (1 kl=1.000 litri) de păcură, cantitate distribuit în mod egal celor două centrale, potrivit companiei naţionale de electricitate.

Libanul este paralizat de o criză economică agravată de lipsa carburanţilor. Moneda libaneză a scăzut cu 90% începând din 2019.

Mulţi libanezi folosesc generatoare private care funcţionează cu motorină, care şi ea este în cantităţi reduse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.