Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5309 lei/euro, în creştere cu 0,3% faţă de nivelul din şedinţa precedentă şi nivel maxim din 24 iunie, tendinţa fiind contrară celei regionale, în condiţiile în care întârzierea formării noului guvern a afectat încrederea investitorilor, spun analiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de 4,5165 lei/euro.

În regiune, forintul şi zlotul s-au apreciat în raport cu euro, în timp ce leul este afectat de întărzierea formări noului guvern, care a pus presiune şi pe împrumuturile statului, spun analiştii. 

La ultima licitaţie de titluri de stat, de joi, Ministerul Finanţelor a respins toate ofertele băncilor la licitaţia de certificate de trezorerie scadente în 20 decembrie 2017, în condiţiile în care oferta băncilor a fost foarte slabă, iar dobânzile solicitate au fost considerate prea mari.

Leul s-a depreciat încă de joi după-amiază, în urma anunţului preşedintelui Klaus Iohannis legat de întârzierea desemnării unei persoane pentru funcţia de prim-ministru. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,3138 lei până la 4,3368 lei. 

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut la 4,2266 lei, de la 4,2153 lei în şedinţa precedentă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.