Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, speră că 2021 va fi anul redresării post-pandemie, în pofida restricţiilor stricte impuse de guverne din cauza noilor variante de coronavirus, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă sperăm că 2021 va fi anul redresării, dar în două faze, prima fiind încă afectată de un nivel extrem de ridicat de inceetitudini”, a afirmat luni Lagarde, la o discuţie moderată de CNBC în cadrul summitului Agenda Davos a Forumului Economic Mondial, care a debutat online, luni, din cauza pandemiei.

Zona euro se confruntă cu creşterea numărului cazurilor de coronavirus, cu restricţii sociale stricte şi cu distribuirea lentă a vaccinurilor. Oatea acestea creează probleme noi regiunii a cărei economia s-a contractat ci peste 7% în 2020, potrivit estimărilor.

Lagarde a spus că actualul mediu economic arată că nu s-a trecu la redresare, dar că, ”deşi drumul pare puţin întârziat, acesta nu ar trebui să fie deturnat”.

Cele mai recente datele economice ale BCE sugerează o contracţie în ultimul trimestru din 2020 care, potrivit, şefei BCE, ”va avea un impact şi asupra primului trimestru din 2021”.

În decembrie, BCE a estimat o creştere economică în zona euro de 3,9% în 2021 şi de 2,1% în 2022, dar aceste prognoze depind în mare măsurp de evoluţia pandemiei şi de rapiditatea cu care sunt vaccinaţi oamenii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.