Kindle, cel mai popular ebook reader, va permite utilizatorilor să adauge cărţi în formatul ePub, format folosit până acum de întreaga industrie, cu excepţia Amazon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ePub este de departe cel mai folosit format pentru cărţi electronice, însă, până acum, acesta nu putea fi folosit şi pe Kindle, unde Amazon a preferat să-şi favorizeze propriul format.

Ebook reader-ele Amazon folosesc un format proprietar pentru cărţi electronice, numit AZW, care este bazat pe MOBI. Folosirea acestuia şi ignorarea formatului ePub a ajutat Amazon să determine utilizatorii să cumpere cărţi din propriul magazin, prin intermediul Kindle.

Acum, într-o mutare surprinzătoare, Amazon va permite adăugarea cărţilor electronice în format ePub pe Kindle prin intermediul funcţiei Send to Kindle, care permite folosirea e-mail-ului pentru a salva wireless cărţi pe Kindle.

Cărţile ePub nu vor fi recunoscute automat de Kindle, în urma copierii de pe PC. Însă, folosind funcţia Send to Kindle, ePub-urile vor fi convertite automat pentru a putea fi recunoscute de dispozitiv.

Funcţia Send to Kindle va primi suport pentru formatul ePub cândva în cursul acestui an şi, totodată, va pierde suportul pentru AZW şi MOBI, care pot fi adăugate pe un Kindle şi printr-o conexiune cu fir.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.