Kazahstanul a blocat accesul la platforma de socializare pentru profesionişti LinkedIn, divizie a Microsoft, guvernul afirmând că acesta găzduieşte conturi false şi reclame pentru cazinouri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Informaţiei şi Dezvoltării Sociale a afirmat într-un comunicat că a solicitat LinkedIn să elimine articolele în cauză, dar compania nu a respectat.

Instituţia a declarat că va restabili accesul la reţeaua socială odată ce acesta va rezolva plângerile.

Publicitatea pentru cazinourile online este ilegală în Kazahstan.

LinkedIn a anunţat că va analiza preocupările ridicate de guvern.

"Avem politici clare care interzic reclame legate de jocuri de noroc şi profiluri false şi investigăm această problemă. Prioritatea noastră principală este întotdeauna să ne asigurăm că membrii noştri au o experienţă sigură, de încredere şi profesională pe platforma noastră", a spus un purtător de cuvânt al LinkedIn.

Aproximativ 720.000 de kazahi sunt membri ai LinkedIn, potrivit firmei de analiză din Ucraina Linked-Promo.

În Rusia vecină, cu care Kazahstanul are legături politice şi economice strânse, LinkedIn a fost blocată din 2016, când Moscova a declarat că această companie nu a reuşit să transfere datele utilizatorilor ruşi pe servere situate în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.