Judeţul Constanţa a avut, anul trecut, peste un milion de turişti, cei mai mulţi din ultimii zece ani, cu o creştere de aproape 14 la sută faţă de 2015, clasându-se pe locul al doilea la nivel naţional după Bucureşti şi pe primul loc la numărul de înnoptări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică din Constanţa, Monica Eliana Constantin, a prezentat, miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural, evoluţia principalilor indicatori statistici ai judeţului pentru anul 2016.

Monica Eliana Constantin a afirmat că, în 2016, numărul turiştilor a crescut cu aproape 14 la sută faţă de 2015, judeţul Constanţa clasându-se pe locul al doilea la nivel naţional după Bucureşti.

“Anul 2016 a avut o creştere a numărului de turişti cu 13,9 la sută faţă de anul 2015 şi cei mai mulţi turişti din ultimii zece ani din judeţul Constanţa. Din acest punct de vedere, judeţul Constanţa s-a situat pe locul doi după municipiul Bucureşti ca şi număr de turişti şi chiar pe locul întâi ca număr de înnoptări. Au fost înregistraţi în datele noastre 1.163.000 de turişti “, a afirmat directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică.

Monica Eliana Constantin a precizat că, anul trecut, în judeţul Constanţa au sosit 60.208 turişti străini , în creştere cu 3,7 la sută faţă de 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.