O curte de apel din Missouri a respins marţi încercarea Johnson & Johnson de a inversa un verdict în favoarea unor femei care acuză că s-au îmbolnăvit de cancer ovarian din cauza pudrei de tac şi a altor produse pe bază de talc ale companiei, dar a redus daunele de la 4,69 de miliarde de dolari la 2,12 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia Curţii de Apel din Missouri, într-un caz intentat de 22 de femei, urmează unui anunţ din 19 mai al J&J, potrivit căruia compania nu va mai comercializa pudra de talc în Statele Unite şi Canada.

Johnson & Johnson are peste 19.000 de procese în care este acuzată că produsele sale pe bază de talc au provocat cancer din cauza contaminării cu azbest.

Compania a anunţat că va contesta decizia curţii de apel la Curtea Supremă din Missouri, cea mai înaltă instanţă a statului.

Curtea de apel a acordat daune de 500 de milioane şi daune punitive de 1,62 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.