Un juriu din New Jersey a achitat joi Johnson&Johnson, într-un proces în care grupul era acuzat de o femeie că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza pudrei de talc care conţine fibre de azbest, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a deliberat mai puţin de o zi, juriul din New Brunswick, New Jersey a respins acuzaţiile făcute de Rosalind Henry şi soţul ei, potrivit cărora boala sa, cancer mezoteliom, asociată cu expunerea la azbest, a fost provocată de produsele din talc ale companiei.

J&J se confruntă cu circa 10.600 de procese în Statele Unite, legate de produsele care conţin talc, majoritatea implicând acuzaţii că acestea au provocat cancer ovarian, iar compania a ştiut şi a ascuns riscurile asociate cu aceste produse.

”Avem o simpatie profundă pentru toţi cei care sunt diagnosticaţi cu orice formă de cancer şi apreciem că oamenii caută răspunsuri. Cu toate acestea, pudra de talc pentru copii a Johnson nu este cauza acestei boli”, a scris compania într-un comunicat. Potrivit companiei, testele efectuate pe parcursul mai multor decenii de instituţii academice şi autorităţi de reglementare au arătat că talcul este sigur şi nu conţine azbest.

Un avocat al lui Henry nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii. În timpul procesului, avocaţii au afirmat că J&J a ştiut de zeci de ani despre fibrele de azbest din talc, dar a ascuns dovezile de autorităţile de reglementare şi consumatori.

J&J are de mai mulţi ani procese legate de cancer, dar litigiile s-au schimbat în ultimele luni pentru a include acuzaţii de contaminare cu azbest.

Reclamanţii susţin acum că fibrele de azbest din produse provoacă atât cancer ovarian cât şi mezoteliom.

În luna aprilie, J&J a pierdut primul astfel de proces, când un juriu din New Jersey a acordat 117 milioane de dolari unui bărbat care suferă de mezoteliom şi soţiei sale.

Compania a mai pierdut un proces în luna mai, când un juriu din California a acordat 25,7 milioane de dolari unei femei diagnosticate cu mezoteliom. Ambele decizii sunt judecate în apel.

De atunci, patru procese au fost declarate în viciu de procedură, pentru că juraţii nu au putut ajunge la un verdict sau pentru că reclamantul a decedat.

În luna iulie, un juriu din Missouri a condamnat J&J la plata a 4,69 de miliarde de dolari, în primă instanţă, într-un proces în care compania era acuzată că 22 de femei s-au îmbolnăvit de cancer ovarian din cauza azbestului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.