Preşedintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a declarat miercuri membrilor Congresului că banca centrală este hotărâtă să reducă inflaţia şi că are capacitatea de a face acest lucru, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Fed, înţelegem greutăţile pe care le provoacă inflaţia ridicată. Ne angajăm ferm să reducem inflaţia şi ne acţionăm rapid pentru a face acest lucru”, a spus şeful Fed în declaraţii pentru Comitetul bancar al Senatului.

”Avem atât instrumentele de care avem nevoie, cât şi hotărârea necesară pentru a restabili stabilitatea preţurilor în numele familiilor şi întreprinderilor americane.”

Pe lângă exprimarea hotărârii privind inflaţia, Powell a spus că condiţiile economice sunt în general favorabile, cu o piaţă a forţei de muncă puternică şi o cerere constant ridicată.

Dar senatorul Elizabeth Warren, democrată din Massachusetts, l-a avertizat pe Powell că majorările continue ale dobânzilor ar putea ”împinge această economie în recesiune” fără a opri inflaţia.

Deşi Powell a spus că crede că economia este puternică acum, el a recunoscut că ar putea avea loc o recesiune.

”Este cu siguranţă o posibilitate. Nu este deloc rezultatul preconizat, dar este cu siguranţă o posibilitate şi, sincer, evenimentele din ultimele luni din întreaga lume au făcut mai dificil să realizăm ceea ce ne dorim, adică o inflaţie de 2% şi o piaţă a muncii puternică”, a spus el.

Powell a mai afirmat că ”obţinerea unei „aterizări soft”, în care politica se înăspreşte fără circumstanţe economice severe, cum ar fi o recesiune, va fi dificilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.