JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite, ”a strâns cash” în loc să îl utilizeze pentru a cumpăra titluri ale Trezoreriei sau alte investiţii, din cauza probabilităţii mari a unei inflaţii mai ridicate, care va obliga Rezerva Federală să crească dobânzile, a declarat luni directorul general al instituţiei financiare, Jamie Dimon, în timpul unei conferinţe, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare bancă americană în funcţie de active s-a poziţionat pentru a beneficia de creşterea dobânzilor, care îi vor permite să cumpere active cu randamente mai mari.

"Avem o mulţime de bani şi capacităţi şi vom fi foarte răbdători, deoarece cred că aveţi şanse foarte mari ca inflaţia să fie mai mult decât tranzitorie", a declarat Dimon, CEO de mult timp al JPMorgan. ”Dacă ne uităm la bilanţul nostru, avem 500 de miliarde de dolari în numerar, de fapt am acumulat tot mai mulţi bani în aşteptarea oportunităţilor de a investi la dobânzi mai mari”, a spus Dimon.

”Mă aştept să văd dobânzi mai mari şi mai multă inflaţie şi suntem pregătiţi pentru asta”.

Oficialii Fed au spus că actuala creştere a inflaţiei este tranzitorie, adică temporară şi de scurtă durată. Dar există din ce în ce mai multe voci, inclusiv economiştii Deutsche Bank şi miliardarii fondurilor speculative, care avertizează asupra consecinţelor ignorării inflaţiei de către Fed.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.