Rata încă ridicată a fumătorilor la nivel global arată că politicile actuale nu dau rezultate suficient de rapide şi este nevoie de o schimbare în această privinţă, astfel încât ţigările să devină artefacte istorice, expuse în muzee, spune Jacek Olczak, CEO-ul Philip Morris International.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În ciuda reglementărilor restrictive, preţurilor ridicate ale produselor, interdicţiilor de comercializare şi ambalajelor concepute pentru a descuraja cumpărarea, datele de sănătate publică arată că un miliard de oameni din întreaga lume aleg să fumeze”, a afirmat Olczak.

Cea mai bună opţiune este ca oamenii să nu apeleze niciodată la tutun sau nicotină, dar pentru fumătorii care nu s-au putut lăsa sunt opţiuni mai bune decât să continue să fumeze, potrivit CEO-ului PMI.

Acesta susţine că, folosind date, estimări şi metode ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, PMI a calculat ce impact asupra sănătăţii publice ar avea înlocuirea totală a ţigărilor cu alternative considerate mai puţin dăunătoare, fără fum. Presupunând că alternativele sunt cu 80% mai puţin riscante decât ţigările şi toţi fumătorii ar începe să le folosească, în detrimentul ţigărilor, decesele atribuite fumatului pot fi reduse de zece ori faţă de măsurile istorice de control al tutunului, susţine PMI.

CEO-ul PMI cere guvernelor din întreaga lume să urmeze exemplele unor ţări precum Suedia, Japonia şI Marea Britanie şi să adopte politici care să ofere fumătorilor o gamă largă de alternative la continuarea fumatului.

PMI a investit, începând cu 2016, 10,5 miliarde de dolari în dezvoltarea şi comercializarea de produse fără fum, acestea ajungând să reprezinte în prezent aproape 35% din veniturile companiei.

Circa 600 de milioane de dolari au fost investite la Otopeni, pentru a transforma fabrica de lângă Bucureşti într-un centru de producţie a consumabilelor pentru IQOS şi alte produse fără fum. În prezent, 90% din producţia fabricii este exportată în 54 de ţări de pe 5 continente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.