Producătorul de medicamente Johnson & Johnson (J&J) şi cei mai mari trei distribuitori de medicamente din Statele Unite au convenit să finalizeze un proiect de acord în valoare de 26 de miliarde de dolari care rezolvă cererile de despăgubiri ale statelor şi guvernelor locale, care îi acuză că au contribuit la epidemia de opioide din ţară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distribuitorii McKesson, AmerisourceBergen şi Cardinal Health şi J&J au avut timp până vineri să decidă dacă suficiente oraşe şi comitate la nivel naţional au ales să se alăture acordului pentru a justifica finalizarea acestuia.

Acordul îşi propune să rezolve aproximativ 3.000 de procese ale guvernelor statelor şi autorităţilor locale care încearcă să tragă la răspundere companiile responsabile pentru o criză a abuzului de opioide care a dus la sute de mii de decese prin supradoză în Statele Unite, în ultimele două decenii.

Distribuitorii de medicamente şi J&J au confirmat vineri, în comunicate separate, că au stabilit că există o participare ”suficientă” pentru a merge mai departe cu acordul, care a fost anunţat pentru prima dată în iulie. Companiile nu admit că ar fi comis fapte ilegale.

Anunţul deschide calea pentru ca aceste companii să înceapă să facă plăţi către guverne, în aprilie, ibani despre care oficialii spun că vor fi folosiţi pentru finanţarea tratamentului şi a altor programe care vizează abordarea crizei de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.