Iulius Mall Suceava a anunţat luni că se extinde în urma unei investiţii de 40 milioane euro şi va avea cea mai mare suprafaţă de retail din nordul ţării, de peste 65.000 mp, după extinderea cu încă 14.000 mp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iulius Mall Suceava investeşte 40 milioane eurro în extindere. Investiţia Iulius în Suceava va ajunge, astfel, la 110 milioane de euro.  Iulius Mall va avea cea mai mare suprafaţă de retail din nordul ţării, de peste 65.000 mp, după extinderea cu încă 14.000 mp. Noi branduri fashion în premieră regională, restaurante cu terase în aer liber, facilităţi pentru timpul liber şi servicii  se adaugă zonă de parc şi recreere; extinderea parcării până la un total de 2.150 de locuri”, anunţă compania.

Extinderea va avea o suprafaţă de 14.000 mp închiriabili, sub forma unui retail park, cu acces direct din exterior, dar conectat şi cu mall-ul. Alţi 10.000 mp existenţi din Iulius Mall Suceava vor fi reconfiguraţi şi reamenajaţi. În total, Iulius Mall Suceava va avea peste 65.000 mp.

Mall-ul va avea şi locaţii de tip drive-thru, magazine şi servicii cu acces direct din exterior, o zonă de relaxare şi promenadă, cu restaurante şi cafenele tematice şi terase în aer liber. Totodată, proiectul va cuprinde şi servicii medicale, într-un spaţiu individual.

Noua dezvoltare va integra şi o zonă verde şi pietonală de aproximativ 10.000 mp.

Odată cu extinderea, zona va beneficia de o remodelare urbană, fiind modernizate intrările în proiect, accesele pietonale şi conexiunile rutiere. La accesibilitatea proiectului vor contribui aproape 800 de noi locuri de parcare, care vor duce la o capacitate totală de peste 2.150 de spaţii de garare, precum şi noi facilităţi pentru transportul electric, alternativ şi cel public.

În prezent, iniţiativa este în stadiu de obţinere a avizelor pentru autorizare. Începerea lucrărilor de construcţie este estimată pentru a doua parte a acestui an, iar finalizarea investiţiei va fi la sfârşitul anului 2023. 

Iulius Mall Suceava a fost inaugurat în 2008, are o suprafaţă de 51.500 mp şi are peste 200 de magazine, branduri internaţionale şi naţionale, cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din nordul ţării, cu 8 săli, food court, hypermarket Auchan, patinoar sezonier.

Din 2017, Iulius Mall Suceava este deţinut în procente de 50% - 50% de companiile Iulius şi Atterbury Europe.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.